Željko Graovac

Željko Graovac

Radim i živim sa porodicom u Sremskoj Mitrovici.

Prvi okreti pedala napravljeni su naravno u rodnom Somboru a ozbiljnije biciklističke  ture su nastavljene pre 6 godina u Sremu i okolini.

Većinu jednodnevnih biciklističkih tura vozim sa ciljem obilaska jezera,manastira i prirodnih lepota po Fruškoj gori i okolini Sr.Mitrovice.

Među dužim rutama izdvojio bih  vožnje  u Temišvar, Bjeljinu, Ilok, Osijek, Šabac, Novi Sad ,Beograd, Tekeriš i naravno  svake godine  sada već tradicionalna vikend  bajk tura Sr.Mitrovica-Sombor-Sr.Mitrovica.

Najduža ruta vožena je 2019. godine u trajanju od 4 dana do Kladova,čime je završena davno planirana  i  iz tri puta izvozana EvroVelo 6 ruta kroz Srbiju.

Prošle godine isplanirana i uspešno realizovana  vikend bajk tura Sombor –Sr.Mitrovica-Sombor nekoliko članova Veloarta,što bi nadam se moglo postati  tradicionalno uz izlete u Mačvu i BiH.

Zašto baš VeloArt?

VeloArt zbog iskrenog humanitarnog rada članova udruženja,zbog druženja sa članovima umetnicima i naravno zbog lokalpatriotizma,jer ipak je Sombor u srcu gde god da sam na ovoj planeti.