„Ja sam jednoga dana
Slučajno našao put
Ispod svih tih zastava
Što vijore…“

Šal od svile – Haustor

Gostovanje Hrvoja Jurića, koji je u Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“, po prvi put somborskoj publici predstavio svoju knjigu „Cestom leda do kraja svijeta“, pokazao se kao pun pogodak u nizu aktivnosti koje sprovodi udruženje građana „VeloArt“ iz Sombora.
Sala dečjeg odeljenja biblioteke bila je ispunjena ljubiteljima vožnje biciklom i pisane reči, koji su sa zanimanjem pratili predavanje ovog mladog putopisca i bicikliste.
U skoro dva sata druženja sa Somborcima, moglo se čuti o svemu onom sa čime se Hrvoje susretao na svom, zaista hrabrom poduhvatu.


Put biciklom dug preko 2000 km od Osla do Nordkappa, najsevernije tačke Norveške a samim tim i Evrope, bio je ispunjen opasnostima, od ekstreminih temperatura, ledene kiše, susreta sa smrću od snežne oluje, koju je Hrvoje, po njegovim rečima uz dosta sreće preživeo.
Kako se pripremiti za tako zahtevan put, šta imati od garderobe, kako se ponašati u situacijama kada „Vam je već svega dosta“ samo su neki od saveta koje su somborski biciklisti i zaljubljenici u vožnju biciklom, mogli čuti.


Na kraju, udruženje gradjana VeloArt se zahvaljuje Hrvoju Juriću na zaista prelepoj promociji kao i svima onima koji su pomogli da se ova promocija održi u Somboru:
– Udruzi za rekreativni biciklizam “Kotrljaneri” Osijek
– Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“ Sombor
– Svim medijskim kućama i portalima, FB grupama i svim onima koji su vest o gostovanju Hrvoja Jurića u Somboru pokušali preneti do što šireg kruga ljudi
– Gradjanima Sombora, koji su uvelikom broju došli, i nadamo se uživali u promociji.

 

„ Probajte. Ne mora biti Nordkapp, ne mora biti bicikl. Niti putovanje, uopšte. Pokušajte se probuditi, trgnuti, krenuti. Prvih par puta i neka bude u pogrešnom smeru, ali onda će iskustvo odraditi svoje. Dogodiće se ono najbitnije, a to je da će se sve vaše želje iskristalizirati. Shvatiće te šta želite i šta je najbolje za vas. Ne mora biti Nordkapp, ne mora bicikl. Ne mora biti ni putovanje. Samo probajte. Jednoga dana, ćete biti zahvalni sami sebi.

„Cestom leda do kraja svijeta“ – Hrvoje Jurić