1000km za Dečiji osmeh
UVEK SA DECOM

 

Za dečiji osmeh

U vremenu od 04. do 15. avgusta, članovi udruženja gradjana “VeloArt” Sombor, Milan i Dušan Obradović i Aleksandar Kovač, su sa svojim biciklima prešli 1.000 kilometara putevima kroz Srbiju. Cilj putovanja, osim onog rekreativnog imao je i humanitarni karakter.
Naime članovi VeloArt-a u saradnji sa Udruženjem “Uvek sa decom” iz Beograda koje pruža pomoć deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, na svojim putovanjima ukazuju na probleme sa kojima se suočavaju deca i mladi oboleli od raka, tokom svoje borbe sa bolešću, te pozivaju ljude sa kojima se usput sreću da pokažu svoju humanu stranu i da slanjem SMS poruke sa sadržajem 7175 na broj 7175 pomognu u lečenju dece.
Humanitarnu priču o našim malim a hrabrim junacima, članovi “VeloArt-a” su zakotrljali iz Sombora i proneli kroz sledeće gradove i mesta: Kula – Zrenjanin – Vršac – Bela Crkva – Djerdap – Donji Milanovac – Majdanpek – Zaječar – Rtanj – Soko Banja – Kruševac – Kraljevo – Čačak – Gornji Milanovac – Lajkovac – Ub – Šabac – Sremska Mitrovica – Banoštor – Čelarevo – Odžaci, da bi putovanje završili u svom Ravangradu.
Ono što je ostalo najupečatljivije na putovanju, sem naravno prirodnih lepota Srbije kroz koje su prošli članovi “VeloArt-a” je to da su svi ljudi koje su sreli usput, veoma pozitivno gledali na akciju, te videvši našu zajedničku zastavu, prilazili su i dodatno se raspitivali, a na kraju uzimali svoje mobilne telefone i slali SMS.
Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje sprovode članovi “VeloArt-a”, a podsećamo da se naš Ivan Mladenović, nalazi na istoj misliji.
On je 12. maja iz Šida, započeo svoje putovanje posvećeno deci, dugačko 12.000 km, do Pekinga i trenutno je na domak cilja, stigao je do prestonice Mongolije, Ulan Bator.
Ovim putem “VeloArt” poziva sve ljude dobre volje, i one koji voze i one koji ne voze bicikl, da pokažu svoju humanu stranu i da slanjem bar jedne SMS poruke sa sadržajem 7175 na broj 7175, po simboličnoj ceni od 100 dinara, pomognu da mališanima koji se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, izmamimo bar jedan mali osmeh na lice. Za početak je i to ponekad dovoljno.