Uvek sa Decom

 

Član udruženja građana, rekreativnih biciklista, „VeloArt“ Sombor Ivan Mladenović, u subotu 12. maja, krenuo je na zaista zadivljujuće putovanje biciklom, od Šida do Pekinga. Put dugačak preko 11.000 km, nastojaće da predje za 110 dana.
Magični predeli Turske koju će proći skoro celom dužinom, Kavkaz sa svojim vrhovima, pustinja Gobi sa svojom surovošću a ujedno lepotom, Kineski zid, sve su to predeli kroz koje će proći Ivan tokom svog putovanja.

Ispraćen od velikog broja svojih sugrađana i prijatelja iz Šida, podršku Ivanu došli su da pruže i naš proslavljeni košarkaš Željko Rebrača, kao i kolega biciklista i humanitarac iz Hrvatske, Hrvoje Jurić, koji je biciklom prešao Alpe i zimi stigao do polarnog kruga i najsevernije tačke na krajnjem severu Norveške i Evrope.
Podršku su mu naravno dali i prijatelji i kolege iz VeloArta, kao i prodavnice i servisa bicikla „Meksiko“, koji su mu donirali deo opreme i rezervnih delova.

Ne brine ga dužina, ni trajanje puta, ima potpunu veru u sebe, spreman za veliki poduhvat, tokom kojeg će nastojati da promoviše rad udruženja „Uvek sa decom“, koje pomaže deci oboleloj od raka.
Ivanovim putovanjem započela je nova humanitarna akcija udruženja građana VeloArt, tokom koje će, kroz sva putovanja i vožnje svojih članova nastojati da ukažu na probleme dece koja se leče na dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i animiraju potencionalne donatore.

Ovim putem VeloArt poziva sve ljude dobre volje da sa svojih mobilnih telefona pošalju SMS poruku sa sadržajem 7175 na broj 7175 i time sa simboličnih 100 dinara podrže rad udruženja „Uvek sa decom“ koje kroz svoje aktivnosti pomaže deci oboleloj od raka.

VeloArt za dečiji osmeh

U vremenu od 04. do 15. avgusta, članovi udruženja gradjana “VeloArt” Sombor, Milan i Dušan Obradović i Aleksandar Kovač, su sa svojim biciklima prešli 1.000 kilometara putevima kroz Srbiju. Cilj putovanja, osim onog rekreativnog imao je i humanitarni karakter.
Naime članovi VeloArt-a u saradnji sa Udruženjem “Uvek sa decom” iz Beograda koje pruža pomoć deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, na svojim putovanjima ukazuju na probleme sa kojima se suočavaju deca i mladi oboleli od raka, tokom svoje borbe sa bolešću, te pozivaju ljude sa kojima se usput sreću da pokažu svoju humanu stranu i da slanjem SMS poruke sa sadržajem 7175 na broj 7175 pomognu u lečenju dece.
Humanitarnu priču o našim malim a hrabrim junacima, članovi “VeloArt-a” su zakotrljali iz Sombora i proneli kroz sledeće gradove i mesta: Kula – Zrenjanin – Vršac – Bela Crkva – Djerdap – Donji Milanovac – Majdanpek – Zaječar – Rtanj – Soko Banja – Kruševac – Kraljevo – Čačak – Gornji Milanovac – Lajkovac – Ub – Šabac – Sremska Mitrovica – Banoštor – Čelarevo – Odžaci, da bi putovanje završili u svom Ravangradu.
Ono što je ostalo najupečatljivije na putovanju, sem naravno prirodnih lepota Srbije kroz koje su prošli članovi “VeloArt-a” je to da su svi ljudi koje su sreli usput, veoma pozitivno gledali na akciju, te videvši našu zajedničku zastavu, prilazili su i dodatno se raspitivali, a na kraju uzimali svoje mobilne telefone i slali SMS.
Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje sprovode članovi “VeloArt-a”, a podsećamo da se naš Ivan Mladenović, nalazi na istoj misliji.
On je 12. maja iz Šida, započeo svoje putovanje posvećeno deci, dugačko 12.000 km, do Pekinga i trenutno je na domak cilja, stigao je do prestonice Mongolije, Ulan Bator.
Ovim putem “VeloArt” poziva sve ljude dobre volje, i one koji voze i one koji ne voze bicikl, da pokažu svoju humanu stranu i da slanjem bar jedne SMS poruke sa sadržajem 7175 na broj 7175, po simboličnoj ceni od 100 dinara, pomognu da mališanima koji se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, izmamimo bar jedan mali osmeh na lice. Za početak je i to ponekad dovoljno.

Na poziv Udruženja “Uvek sa decom” koji pomažu deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, članovi VeloArta prisustvovali su danas u Beogradu, svečanom otvaranju “Roditeljskog kutka”
Čudo je moguće